Hvad kan behandles med akupunktur

 

WHO – VERDENS SUNDHEDSORGANISATIONEN UNDER FN – HAR UDARBEJDET EN LISTE OVER LIDELSER SOM MED FORDEL KAN BEHANDLES MED AKUPUNKTUR:

Alle former for smerte Gigtsygdomme i led og muskler

Hovedpine / Migræne Rygsmerter/nakkesmerter

Frossen skulder

Trigeminusneuralgi

Tennisalbue

Menstruationsproblemer

Mave- og tarmlidelser

Bihulebetændelse

Højt blodtryk

Eksem

Kredsløbsproblemer

Lidelser i sanseorganer

Immunsygdomme

Hormonelle forstyrrelser

Mangel på energi

Træthed

Depression

Angst

Mangel på glæde

Aggressivitet

Irritabilitet

Søvnforstyrrrelser

Koncentrationsbesvær

Dårlig hukommelse

Allergi/Astma

Barnløshed

Tinnitus

Graviditetsgener

Afhængighed af tobak, alcohol og medicin, evt. Andet.

 

 

AFHÆNGIGHED AF TOBAK, ALCOHOL OG MEDICIN, EVT. ANDET.

Akupunktur er intet mindre end fantastisk, når det handler om at komme ud af afhængighed. Hvad enten det drejer sig om hash/tobak, alkohol, medicin eller sågar sukkerafhængighed. Dog er motivationen til at komme ud af et misbrug afgørende for om det lykkes eller ej. Du skal være helt indstillet på, at du vil ud af dit misbrug for din skyld og ikke kun fordi andre ønsker det. Derudover er det vigtigt, at du påbegynder behandling på et tidspunkt, hvor der ikke sker store omvæltninger i dit liv eller du er meget stresset/presset. Det er nødvendigt med 6-10 behandlinger over en kortere periode, én behandling er aldrig nok.

 

ALLERGI/ASTMA:

Patienthistorie

 

HOVEDPINE/MIGRÆNE:

Hovedpine og migræne er noget af det jeg møder oftest i min klinik. Det er både fordi det er en meget udbredt lidelse og fordi vestlig medicin kun kan tilbyde smertestillende medicin. Akupunktur kan ofte lindre hovedpine hurtigere end en smertestillende pille og

samtidig arbejder akupunktur og kinesisk medicin med den grundlæggende ubalance og kan derved sænke hyppigheden og styrken i hovedpinen. Ofte oplever patienter med hovedpine/migræne, at smerterne helt forsvinder.

 

RYGSMERTER/NAKKESMERTER:

Alle former for ryg- og nakkesmerter behandles i klinikken. Ofte kommer patienter i klinikken med akut nakkehold, lændehold, hold i ryggen og får umiddelbar lindring efter første behandling. I mange tilfælde er 1-2 behandlinger nok til at gøre patienter smertefri. Er det smerter i nakke/ryg som er kroniske, så kræver det ofte flere behandlinger, og i de fleste tilfælde er der en mærkbar bedring efter første behandling. I sjældnere kroniske tilfælde er det nødvendigt med behandlinger løbende med 2-5 ugers mellemrum for at holde smerterne nede.

 

TINNITUS (ØRESUSEN/HYLETONER):

Tinnitus er ikke en sygdom, men den kan drive mennesker til vanvid.

Jeg har behandlet en del patienter i klinikken for Tinnitus. En del med stor succes og hos andre har det kun været muligt at gøre tonen mildere. Det er som med de fleste andre lidelser, at jo hurtigere man kommer i behandling, jo større er chancen for 100% helbredelse. Dog er det muligt at mindske symptomerne og forebygge en evt. forværring af tinnitus, der har varet i flere år.

Der kan være mange vestlig medicinske årsager til, man lider af tinnitus, heriblandt:

alm. aldersforandringer i øresneglen

skade som følge af infektion i øret/skader i mellemøret

skade som følge af slag mod hovedet/kraniet arvelig disponering

menieres sygdom

støjskader

Stress kan forværre allerede eksisterende tinnitus.

Vær opmærksom på, at du altid bør konsultere en læge eller hørespecialist, hvis du oplever symptomer på tinnitus.